koja86, Standardowo :szeroki_usmiech pozdrawiam Jarka widzianego dziś na wlocie do Bojszów
[O1] Dziwny dzwięk z silnika
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Dziwny dzwięk z silnika
Witam.
Panowie poradzcie co to moze byc. Podczas odpalania - szczególnie w deszczowa pogode na zimnym silniku slychac specyficzny dzwiek jakby jakis pasek ocieral w silniku a za cholere nie moge dojsc co to. Zdejmowalem obudowe rozrzadu i nic - tak samo. Ponizej link jak to mniej wiecej leci
Z gory dzieki za info.Pozdrawiam
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Maicroft, też tak na początku myślałem ale jak obejrzałem ten filmik to jednak chyba nie jest to.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Odważny byłeś :shock: ja bym tego nie lekceważyłZamieszczone przez MaicroftPojawilo sie przy 70kkm i do 90kkm tak jezdzilem.
Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
koja86, Wiesz co, ja bylem pewien co temu dolega, a piszczy, bo jak nie piszczy to widac ze sie nie zuzywa
W ASO tez bylem i pytalem, to twierdzili ze jest OK. Wtedy auto mialo tez jeszcze gwarancje (3 lata
)
[ Dodano: Nie 30 Mar, 08 22:22 ]
Ziomal, Najlatwiej to by bylo zdjac pasek wielorowkowy i wtedy odpalic. Odpada halas ze sprzegielka alternatora, klimy, wspomagania
Komentarz
-
To wyjaśnia wszystko (mimo wszystko wolałbym mieć ich opinię na piśmie :lol: )Zamieszczone przez MaicroftW ASO tez bylem i pytalem, to twierdzili ze jest OK. Wtedy auto mialo tez jeszcze gwarancje (3 lata )Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
[ Dodano: Nie 30 Mar, 08 23:06 ]Zamieszczone przez MaicroftJak sie zagrzeje to przestaje?? Rozrzad byl wymieniany, bo jak mysle to dawno.
Jezeli wymiana co 60tys to jeszcze jakies 27tys zostalo
Gorna rolka rozrzadu taki dzwiek moze wydawac. U wielu w tym u mnie tak bylo. Pojawilo sie przy 70kkm i do 90kkm tak jezdzilem.
"koja86" Coś jakby napinacz ? Może sprzęgło alternatora (kiedy wymieniałeś)
nie pamietam zeby na serwisie to wymieniali...jak dlugo takie sprzeglo wytrzymuje?Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz
-
-
u mnie to samo tylko może trochę ciszej , to ta rolka co piszą koledzy.
Na szczęście za pare dni Grześ sie tym zajmie :lol:KOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA
Komentarz
-
j.w
Witam.
W odpowiedzi dla zainteresowanych - ktos pisal do mnie ze wymienil rozrzad i tez tak piszczalo na nowym rozrzadzie
wiec to chyba nie rolka...
proponuje zdjac oslone rozrzadu na zimnym silniku i odpalic - jak bedzie cisza to problem mamy ustalony, dajcie znac jak Wam poszlo
Pozdrawiam
Komentarz
-
Kolega miał taki sam dzwięk w swojej Octavii i to była rolka rozrządu.Po wymianie kompletnego rozrządu nastała cisza.
Komentarz
-
Dokladnie kolego, ja tego weekendu wymienilem rozrzad i dzwiek o ktorym mowa ustapil. Takze to na banka sprawa rolki .
Komentarz
Komentarz